Galerie Foto

Jocuri tradiționale in cetatea  Feldioarei – 13 noiembrie 2018

Copiii au cucerit pentru o zi cetatea Feldioarei. Un loc incarcat de istorie, intr-o placuta zi de toamna, pret de cateva ore, Cetatea Feldioara a fost martora unor jocuri vechi readuse la viata gratie proiectului derulat de Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov. Cei care au insufletit curtea interioara a cetatii si care au participat la acest eveniment au fost elevi ai Liceului „Petru Rares” din Feldioara, clasele a V-a si a VI-a. Ostilitatile duse pe perioada jocurilor s-au incheiat pasnic cu un teatru de papusi care a starnit zambete si ropote de aplauze. 

 

 Jocuri tradiționale la Râșnov – 9 noiembrie 2018

Copiii de la Scoala Gimnaziala nr. 3 din Rasnov s-au jucat asa cum au facut-o pe vremuri bunicii si strabunicii lor. Micutii au „impuscat cocosi”, au „sarit in foc”, au aruncat cu cercuri si nuiele si s-au intrecut pe echipe la „de-a batutele”. Spirit de echipa, fair-play si multe zambete: asa ne-au rasplatit copiii pe noi, cei care am venit cu premii pentru fiecare! 

Festivalul Jocurilor Tradiţionale Braşov  – 2 octombrie 2015

Jocurile de altădată au continuat şi după începerea şcolii. Copiii dornici de joacă au luat cu asalt toate jocurile. Ce mai, a fost super distracţie…. iupiiii !!!

Peste 300 de copii au participat la atelierele organizate in cadrul Festivalului. Acestia au confectionat papusi, caluti, marionete, obiecte de decoratiuni si au pictat obiecte din lut. Multumim Dana, Mari, Szende, Anca, Georgiana, Ramona si voluntarelor pentru organizare si scolilor pentru participare.

Iar cei mari s-au întâlnit cu presa pentru a face cât mai cunoscut Festivalul


Braşovul, capitala jocurilor tradiţionale! – 9 iunie 2015

Jocurile traditionale din Schei si Tara Barsei au fost reinviate de copiii brasoveni, in cadrul Concursului Auras Pacuras… Priviti ce atmosfera vesela si cata bucurie au trait timp de cateva ore, in 9 iunie, pe terenul de sport de la Liceul Aprily Lajos

Comments are closed